Op locatie:

Verhuisbedrijf Huizen

verhuizing met holland movers

In een gemeente staan huizen, dat is niet verbazingwekkend. Maar om een gemeente te vernoemen naar de woningen die er te vinden zijn is wel opmerkelijk. Toch is er een bekende gemeente in het Gooi met een lange historie én een bijzondere plaatsnaam.

Wilt u verhuizen naar Huizen? Holland Movers helpt u hier graag bij. Op deze pagina kunt u informatie vinden over deze gemeente en hoe ons verhuisbedrijf in Huizen zorgt voor een zorgeloze verhuizing.

Verhuizen naar Huizen?

Wilt u verhuizen naar Huizen? Begin de overstap zorgeloos door samen te werken met Holland Movers, de verhuisservice in Huizen waar u op kunt vertrouwen. Als maatwerk dienstverlener zullen we onze klanten geheel ontzorgen.

Het is mogelijk om een deel van de werkzaamheden uit te besteden zoals het in- en uitpakken. Het is eveneens mogelijk om alle diensten inclusief schoonmaak aan ons team over te laten. We werken door heel Nederland en kennen als verhuisbedrijf in Huizen de gemeente als geen ander.

Zo bent u verzekerd van een goede start in uw nieuwe woonplaats. Dit zijn enkele redenen om te kiezen voor Holland Movers:

Zowel zakelijke als particuliere verhuizingen 

Bij Holland Movers bieden we zowel zakelijke als particuliere verhuizingen aan. Er zitten grote verschillen dus deze twee type verhuizingen. Deze verhuizingen zijn vervolgens ook weer nader in te delen in spoedverhuizingen, woningontruimingen, archiefverhuizingen alsook internationale verhuizingen en seniorenverhuizingen.

Door onze ruime ervaringen in zakelijke verhuizingen weten wij goed hoe wij ervoor kunnen zorgen dat tijdens de verhuizing de werkzaamheden zo min mogelijk stil komen te liggen. Een goed plan en gedegen aanpak zijn daar de basis voor. De andere voordelen van verhuizen met Holland Movers:

  • Persoonlijk contact met een verhuiscoach
  • Prijs op maat gemaakt
  • Ervaren verhuizers
  • Representatief team
  • Kwalitatief verhuismateriaal

"Een grote hoeveelheid bureaus en werkplekken was voor Holland Movers geen uitdaging, alsof ze het elke dag doen!"

Ron Beuling

Over de gemeente Huizen

Voordat we de mogelijkheden van verhuizen met ons Verhuisbedrijf Huizen toelichten, zullen we eerst even in het kort de gemeente Huizen beschrijven. Gelegen in het Gooi, Noord-Holland, is Huizen een gemeente met ongeveer 41.000 inwoners. Er wonen een kleine 19.000 huishoudens, verspreid over 13 wijken en 30 buurten. De totale oppervlakte bedraagt 22,33 vierkante kilometer waarvan 7,5 vierkante kilometer uit water bestaat.

De oudste vermelding van deze plaats dateert uit 1382, al zou er honderden jaren daarvoor al sprake zijn van een nederzetting. De opvallende naam van deze gemeente is te danken aan het feit dat Huizen het eerste dorp in het Gooi was met woningen van steen. Naast het aantal ondernemingen zou ook het aantal inwoners in een hoog tempo toenemen.

Voormalig vissersdorp

Van oorsprong is Huizen een vissersdorp. Toch zou het vrij lang duren voordat de visserij de primaire bron van inkomsten zou worden. Voor die periode zouden landbouw en huisnijverheid een belangrijk rol spelen in de economie van deze gemeente.

Het melkmeisje dat in het gemeentewapen te zien is lijkt een verwijzing te zijn naar veeteelt. Het vee werd echter vooral gehouden om de zandgrond te bemesten. Het hoogtepunt van de visserij lag in de negentiende eeuw, vissers zouden aanmeren in de haven na het vissen in de Zuiderzee en in mindere mate de Noordzee. Na de aanleg van de afsluitdijk zouden de inwoners hun heil zoeken in de kaasindustrie.

Later zou kalksteenproductie de lokale economie nieuw leven inblazen. De aanwezigheid van Philips is nu nog slechts terug te zien in de ‘zenderwijk’, met straten die verwijzen naar die periode en de invloed van Huizen op radio uitzendingen.

Wonen in de gemeente Huizen

Op dit moment bestaat 58 procent van het volledige woningbezit uit koopwoningen. 33 procent is bestemd voor de verhuur, de rest valt onder overige panden. 90 procent van het aantal woningen is voor het jaar 2000 gebouwd. Tussen 2005 en 2020 is de waarde van woningen in deze gemeente gestegen van gemiddeld 270.000 euro tot 333.000 euro.

Huizen is een gemeente met een betrekkelijk jonge bevolking. Hoewel de groep senioren relatief hoog ligt wonen er ook veel jongeren onder de 15 jaar. Het aandeel ongehuwde inwoners is het grootste met ruim 43 procent, het aantal gehuwden ligt een procent lager met een vrij kleine groep gescheiden en geweduwde personen. In de buurt Flevo ligt het gemiddelde inkomen het hoogste binnen deze gemeente terwijl in Bovenmaat West burgers wonen met gemiddeld genomen het laagste inkomen. Wat betreft het gemiddelde inkomen in Noord Holland ligt Huizen ongeveer in het midden.

Gaat u verhuizen naar Huizen? Holland Movers brengt u van en naar het Oude Dorp, het Havengebied, de Componistenbuurt of de Zenderwijk. Als verhuisbedrijf in Huizen bieden we maatwerk oplossingen voor alle adressen in Nederland én internationaal.

 

Belangrijk om te weten bij een verhuizing

Iedere verhuizing is maatwerk. De locatie van waaruit u vertrekt, de eindbestemming en het traject dat ertussen zit. Bij Holland Movers wordt u bijgestaan door een ervaren vertegenwoordiger die graag met u meedenkt om de overstap zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.                                                                                Meubels verhuizen met Holland Movers

Denk aan het demonteren van meubilair, het gebruik van een verhuislift of de afvoer van restmaterialen. Is er behoefte aan tussentijdse opslagruimte? Ook daarvoor kunnen we zorgen. Ondanks onze full-service aanpak is het mogelijk om tegen een scherp tarief te werken. Juist omdat we maatwerk leveren betaalt u voor verhuizen naar Huizen niet meer dan wat nodig is.

Maatwerk offerte voor uw verhuizing naar Huizen

Vraag direct een maatwerk offerte aan bij het verhuisbedrijf in Huizen. Ook spoedverhuizingen en verhuizen in het weekend behoort tot de mogelijkheden. Binnen het Gooi verhuizen wij ook naar Blaricum, Bussum en Laren en bedienen we diverse particulieren in Noord-Holland met hun verhuizing. Dit doen wij vanuit onze standplaats in Amsterdam.

Zelfs verhuizingen buiten het Gooi en de provincie Noord-Holland behoort tot de mogelijkheden. Wij verhuisden namelijk recentelijk nog naar Breda, Utrecht en Den Haag.

Neem contact met ons op om een bezichtiging te plannen, zodat uw verhuizing tot in de puntjes goed geregeld zal worden.

Zij gingen u al voor: