Tips van Holland Movers:

5 tips voor het realiseren van een efficiënte industriële verhuizing

verhuisdozen voor particuliere verhuizing

Het uitvoeren van een industriële verhuizing staat zo’n beetje gelijk aan hogere wiskunde. Er komt zo veel bij kijken, dat het niet vreemd is als u zo nu en dan het overzicht verliest. Want naast het verplaatsen van al uw inventaris, moet u ook denken aan zaken als het maken van een strakke tijdsplanning en het op de hoogte brengen van medewerkers. Wij, als professioneel verhuisbedrijf, delen graag wat van onze kennis. Hopelijk helpen deze tips u uw industriële verhuizing zonder horten en stoten te laten verlopen.

1. Begin ruim van tevoren aan uw planning

We weten: het klinkt enorm cliché. Maar het maken van een goede planning is nu eenmaal ontzettend belangrijk bij uw industriële verhuizing. Hoe eerder u begint met voorbereiden, hoe beter. Breng in kaart welke specifieke taken er uitgevoerd dienen te worden en hang hier ook meteen een concrete deadline aan. Ook kunt u iedere uit te voeren taak direct toewijzen aan de afdeling of persoon die hiervoor verantwoordelijk is. Belangrijk: breng de betrokken personen zo snel mogelijk op de hoogte, zodat het voor hen ook geen lastminutewerk wordt.

Enkele taken die u niet moet vergeten mee te nemen in uw planning zijn bijvoorbeeld:

 

 • Uw energieleverancier en internetprovider laten weten dat u verhuist. Uw contracten kunnen meestal meegenomen worden naar het nieuwe adres, maar u moet de betrokken maatschappijen wel op tijd op de hoogte brengen van uw bedrijfsverhuizing.
 • De reiskostenvergoeding van uw medewerkers aanpassen, indien nodig.
 • Nagaan wat er nodig is om klanten zo min mogelijk de dupe te laten zijn van de industriële verhuizing. U kunt bijvoorbeeld overwegen de verhuizing over meerdere dagen te verspreiden, zodat uw bedrijf gedeeltelijk blijft draaien.
 • Een draaiboek maken voor de verhuisdag. Bepaal bijvoorbeeld alvast welke mensen er gaan inpakken, wie er gaat (de)monteren en welke groep mensen de spullen uitpakt. 
distributiepartner

2. Plan een wekelijkse vergadering in

Als die zojuist genoemde planning dan helemaal in orde is, dan is het zaak om ervoor te zorgen dat deze ook daadwerkelijk behaald wordt. Onze tip hiervoor: plan een wekelijks contactmoment in met alle personen die betrokken zijn bij de industriële verhuizing.

Tijdens deze vergadering wordt duidelijk hoe de zaken ervoor staan en of er nog tegen problemen aangelopen wordt. Dit is tevens een uitgelezen moment om achter ieders broek aan te zitten, mocht dit nodig zijn.

 

3. Begin tijdig met inpakken en inrichten

Het daadwerkelijk inrichten van uw nieuwe kantoor kan natuurlijk pas op de verhuisdag zelf. Maar het voorbereidende werk van uw industriële verhuizing kunt u al maanden van tevoren uitvoeren. Dat bespaart u heel wat stress op de verhuisdag zelf.

Wat u bijvoorbeeld alvast kunt doen, om de verhuisdag vloeiend te laten verlopen:

  • Zet uiteen wat u wel en niet meeneemt naar het nieuwe pand. Dit scheelt u heel wat uitzoekwerk tijdens het inpakken. Breng uw medewerkers op de hoogte van wat wel en niet meegenomen wordt en bedenk wat u doet met de spullen die niet meeverhuizen.
  • Creëer een plattegrond van het nieuwe gebouw en bedenk alvast waar u alles gaat neerzetten.
  • Pak alles wat u niet meer gebruikt tot de verhuisdag alvast in. Label de verhuisdozen op naam of afdeling, zodat u exact weet waar de spullen thuishoren. 

  4. Wees voorbereid op onverwachte gebeurtenissen

  Ook al heeft u nog zo een mooie planning, bij een industriële verhuizing kunt u altijd te maken krijgen met onverwachte gebeurtenissen. Van een gebroken teen tot een lekke band: er kan van alles mis gaan. Belangrijk is om ook hierop voorbereid te zijn. Breng alternatieve opties in kaart, zodat u als de wiedeweerga kunt schakelen als het nodig is. En het meest van belang: houdt uw hoofd koel.

   

  5. Schakel de hulp in van Holland Movers

  Holland Movers team

  Zoals u misschien weet, zijn wij gespecialiseerd in het uitvoeren van bedrijfsverhuizingen. Onze verhuisteams barsten van de expertise die nodig is voor dit ingewikkelde klusje. Aarzel daarom niet om onze hulp in te schakelen voor uw industriële verhuizing. Wij ontzorgen u en streven een stressvrije verhuizing na.

  Holland Movers is er niet alleen voor het transport en sjouwwerk, maar ook voor het meedenken over een realistische planning. Bovendien zorgen wij ervoor dat computers en/of randapparatuur direct wordt aangesloten in het nieuwe pand, indien u dat wenst. Zo zijn uw werkplekken de dag na de industriële verhuizing direct gereed en kunt u uw bedrijf spoedig weer laten draaien.

  Wilt u met uw bedrijf verhuizen naar een andere regio? Ook dan kunnen wij u verder helpen. Zo verhuisden wij al bedrijven in Haarlem, Rotterdam alsook in Utrecht en Den Haag

  Vraag een vrijblijvende offerte aan en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.