Tips van Holland Movers:

Uitdagend project: Koelkast verhuizen

wasmachine verhuizen - in 5 stappen

Er zijn een aantal objecten in huis die groot, zwaar en onhandig zijn. Dit maakt verzetten lastig, laat staan verhuizen. Met onze 5 koelkast verhuizen tips zal het een stuk eenvoudiger zijn om zelf aan de slag te gaan. Als u het toch liever uitbesteedt, dan neemt Holland Movers u graag het werk uit handen. Neem contact op voor meer informatie, of lees op deze pagina hoe het proces in zijn werk gaat. 

Zelf een koelkast verhuizen

Bij een verhuizing zijn er goederen die eenvoudig te verhuizen zijn en spullen die meer moeite kosten. Het is dan altijd de afweging welke zaken mee te nemen. Een erkende verhuizer zoals Holland Movers neemt met gemak een bankstel, kledingkast, wasmachine of koelkast mee naar de nieuwe bestemming, als u desondanks overweegt om deze klus zelf te klaren willen we hier graag bij helpen met wat praktische tips. Liever niet zelf uw koelkast verhuizen? Holland Movers kan alle zware objecten in huis veilig en verantwoord verhuizen naar uw nieuwe woning. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Waarom een koelkast verhuizen?

Er is een oplossing die heel eenvoudig is, al zal dit niet voor iedereen de ideale oplossing zijn: Verhuis de koelkast niet. Voer de oude af en plaats een nieuw exemplaar op de nieuwe locatie. Zo kun je precies kiezen wat past in de nieuwe omgeving, waarschijnlijk zal de energie efficiëntie ook een stuk beter zijn.

U laat de nieuwe koelkast dan gewoon thuis bezorgen. Wat doet u met het oude exemplaar? Als het apparaat nog werkt dan kunt u deze verkopen of weggeven. Laat de koper het oude bakbeest meenemen. Let er dan wel op dat een ijverige klant niet de keuken en hal sloopt. Als het een verouderd toestel betreft dan is er vast een ijzerboer die ervoor zorgt dat het apparaat hergebruikt wordt. Het is ook mogelijk om Holland Movers het oude apparaat tijdens de verhuizing af te laten voeren. Dan gaat het in één moeite door met de rest van de inboedel.

Hier zijn enkele redenen om een koelkast te verhuizen:

  • De huidige koelkast is nog in goede staat, vervangen is nog niet nodig.
  • De kosten voor een nieuwe koelkast zijn te hoog, u gebruikt nog even de oude.
  • U heeft het apparaat eigenlijk niet meer nodig maar die kan gewoon in de schuur voor extra koeling.
  • Als u alles toch inlaadt dan kan dit apparaat er ook nog wel bij.

Er zijn ook redenen om de koelkast juist niet zelf te verhuizen, daar komen we na de k

oelkast verhuizen tips nog even op terug.

Koelkast verhuizen: in 5 stappen

1. Maak de koelkast leeg

Dit lijkt logisch, toch komt het best vaak voor dat alle verswaren gewoon meereizen. Plan het vertrek, zorg dat er weinig bederfelijke waren zijn op de dag voor de verhuizing. Met een koelbox of koelelementen is het mogelijk bederfelijke waren nog even te bewaren. U kunt de inhoud natuurlijk ook aan vrienden of familieleden cadeau doen.

2. Laat de koelkast ontdooien

De koelkast moet minimaal enkele uren uitgeschakeld zijn, laat er het liefst een nacht overheen gaan. Door de koelkast leeg te ruimen inclusief laden, rekken en bakken zal het ontdooien sneller verlopen. Een aantal doeken aan de basis om het vocht te absorberen is zeker geen overbodige luxe.

3. Reinig de koelkast van binnen en buiten

Laat de afvoerleiding van de koelkast leeglopen, maak de binnen- en buitenzijde goed schoon. Door de opwarming kunnen bacteriën zichzelf snel vermeerderen waardoor de binnenzijde muf kan worden. Laat de deur daarom open staan. De buitenzijde kan ook vies zijn, met name vettigheid kan heel gevaarlijk zijn tijdens het transport.

4. Houd de koelkast rechtop

Hoewel rechtop verhuizen onhandig kan zijn is dit zeker aan te bevelen. Op de zijkant of helemaal op de kop is niet de bedoeling. De koelkast kan op een steekwagen worden geplaatst en onder een lichte hoek worden verreden, met enkele personen optillen in horizontale positie kunt u beter niet doen. Naast het risico de koelkast te beschadigen kan dit ook letsel opleveren voor de betrokkenen. Als er meerdere etages overbrugd moeten worden dan kunt u overwegen om een verhuislift te huren.

5. Laat de koelkast staan

Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen is het van belang om de koelkast nog 24 uur lang stil te laten staan. Anders kan het systeem defect raken. Daarna mag de stekker weer in het stopcontact en kunt u de levensmiddelen weer in de koelkast opbergen.

Stellen deze koelkast verhuizen tips u toch niet helemaal gerust? Besteed het dan gerust uit aan Holland Movers, dé specialisten in verhuizen. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

"Een grote hoeveelheid bureaus en werkplekken was voor Holland Movers geen uitdaging, alsof ze het elke dag doen!"

Ron Beuling

Hierom kies je voor Holland Movers

Holland Movers is niet een gewone verhuisservice, maar een verhuisservice die flexibel is en met een persoonlijke verhuiscoach uw verhuizing tot een succes maakt.

  • Wij zorgen voor volledig ontzorgde verhuizingen, zodat u nergens meer naar om hoeft te kijken;
  • U kunt een bezichtiging plannen, waarna wij kunnen bepalen wat er nodig is om uw verhuizing van A tot Z volledig en goed te realiseren;
  • Ervaren en betrouwbare verhuizer uit Amsterdam;
  • Niet alleen voor verhuizingen in Amsterdam, ook in bijvoorbeeld Laren, Breda en Hoofddorp hebben we recentelijke nog verhuizingen uitgevoerd;
  • Ook bijzondere objecten verhuizen zoals een wasmachine, kast verhuizen of aquarium verhuizen. Evenals dieren zoals katten en honden verhuizen we;
  • Flexibele verhuizers die op een veilige manier met uw inboedel omgaan.