Uitgelegd door Holland Movers:

Een objectvergunning in Amsterdam:
Hoe zit dat precies

Verhuizen naar Nederland

Gaat u binnenkort verhuizen in of rondom Amsterdam en heeft een verhuislift in Amsterdam voor nodig? Moet u voor uw verbouwing objecten plaatsen in de Amsterdamse straten en dienen deze voor een bepaalde tijd te blijven staan? Bij sommige objecten kan het zo zijn dat er een objectvergunning Amsterdam nodig is. Je mag niet zomaar objecten op de weg plaatsen en deze voor onbepaalde tijd laten staan. In welke situaties u deze vergunning nodig heeft of dat er enkel genoegen wordt genomen met een melding, bespreken we in deze blog.

Melding bij de gemeente Amsterdam

Als u binnenkort gaat verhuizen of verbouwen en hiervoor voor (on)bepaalde tijd een bepaald gebied in Amsterdam bezet houdt, dient u dit bij de gemeente Amsterdam aan te geven. Het zou bijvoorbeeld goed kunnen dat u een verhuislift in de Amsterdamse straten wilt plaatsen of dat er verschillende puincontainers nodig zijn.

Deze objecten houden bijvoorbeeld een parkeerplaats bezet of blokkeren de stoep. Echter is niet bij ieder object een objectvergunning Amsterdam nodig. Hieronder bespreken we de gevallen, waarbij de gemeente enkel genoegen neemt met een melding:

  • Verhuislift zonder kenteken
  • Bouwmateriaal
  • Bouwhek
  • Rolsteiger
  • Mobiel toilet
  • Generator
  • Container voor puin of afval
  • Hoogwerker zonder kenteken 

   Dit geldt voor het plaatsen van deze objecten op de stoep of bij een of meer parkeervakken.

   Tafel verhuizen

   Voorwaarden voor uw objectvergunning in Amsterdam

   Er zijn echter wel verschillende voorwaarden verbonden aan deze gevallen. Mocht de situatie niet aan de voorwaarden voldoen, is er alsnog een objectvergunning Amsterdam nodig. Deze voorwaarden luiden als volgt:

   • Het object wordt geplaatst voor een verhuizing of verbouwing;
   • Het maximum objecten telt drie.
   • Het maximum parkeervakken telt twee;
   • Uw object (los van de steigers en liften) is maximaal 2,4 bij 4,5 bij 2,75 meter;
   • Uw object houdt niet de stoep én een parkeervak bezet;
   • Er liggen rijplaten onder de puincontainer;
   • U heeft in de afgelopen twaalf maanden niet meer dan drie meldingen gedaan voor de desbetreffende locatie;
   • In een winkelstraat haalt u uw containers in het weekend en op feestdagen weg;
   • U laat het object maximaal zeven dagen staan;
   • Op Koningsdag en oudejaarsdag laat u geen objecten staan;
   • De omgeving blijft goed zichtbaar en is goed te passeren;
   • Voetgangers kunnen onder de steiger doorlopen 

   Voldoet uw situatie aan bovenstaande voorwaarden? Dan neemt de gemeente genoegen met een objectmelding. Kunt u niet voldoen aan een van bovenstaande eisen? Dan is een objectvergunning Amsterdam verplicht.

    

   Hoe kun je een objectvergunning in Amsterdam aanvragen?

   Als u niet aan de voorwaarden voor een objectmelding kunt voldoen, dient u een objectvergunning Amsterdam aan te vragen. Hierdoor houdt de gemeente controle over objecten die zorgen voor hinder en blijft de overlast beperkt. Als u een object wilt plaatsen die niet aan de voorwaarden voldoet, is het belangrijk dat u een uitgebreide situatieschets indient bij de gemeente. Hierin legt u dus uit waarvoor u het object nodig heeft, waar het object geplaatst wordt en voor welke tijd deze hier zal staan.

   Het is belangrijk dat u niet te lang wacht met het aanvragen van een objectvergunning Amsterdam. Het kan soms erg druk zijn bij de gemeente met aanvragen, waardoor u voor bepaalde tijd moet wachten. Om er zeker van te zijn dat u op het juiste moment een vergunning hebt, dient u deze dus minstens twee weken van te voren aan te vragen.

   De kosten voor een objectvergunning in Amsterdam

   Het aanvragen van een objectvergunning Amsterdam is helaas niet gratis. Overweeg dus goed of u de vergunning echt nodig hebt. Het is namelijk zo dat u betaalt voor de aanvraag en niet voor de vergunning. Wordt uw aanvraag afgewezen, dan ontvangt u dus geen geld terug.

   De kosten voor het aanvragen van de objectvergunning Amsterdam hangen af van de duur van de periode van het geplaatste object. Plaatst u het object voor twee weken of korter? Dan zijn de kosten hiervoor 150 euro. Voor elke week dat hierbij komt, betaalt u 75 euro extra. Wilt u een object plaatsen voor vier maanden? Dan kost dit 750 euro.

   Objectvergunning in andere steden

   Ook in andere steden kan het nodig zijn om een objectvergunning aan te vragen. Dit geldt dus niet alleen in Amsterdam. Gaat u verhuizen of verbouwen? Dan is het dus van belang dat u eerst goed informeert naar de voorwaarden in uw stad. Mag u dit object zomaar in de openbare ruimte plaatsen en mag u parkeervakken bezet houden? Vaak is het zo dat dit in grote steden niet zomaar mag. Zoek dit van te voren dus grondig uit.

   Weet u niet zeker of u een objectvergunning Amsterdam of voor andere steden nodig heeft? Holland Movers helpt u graag. Naast onze thuisbasis in Amsterdam zijn wij onder andere actief in de randstad voor uw verhuizingen Rotterdam, Den Haag,,Utrecht als ook in de regio Amsterdam in bijvoorbeeld BussumHilversum en Haarlem.

   Hulp bij de aanvraag van uw objectvergunning in Amsterdam

   Holland Movers heeft een jarenlange ervaring in verhuizingen en weet hierdoor precies wanneer er een objectvergunning in Amsterdam nodig is. Daarnaast hebben we een goede relatie met de gemeente Amsterdam opgebouwd, waardoor we u kunnen ondersteunen bij het aanvragen van een vergunning. Laat u uw verhuizing door Holland Movers uitvoeren? Dan helpen wij u graag bij deze aanvraag.

   Wij zijn onder andere actief voor uw particuliere verhuizing, een woningontruiming of een internationale verhuizing.

   Gaat u binnenkort verbouwen of verhuizen in Amsterdam en kunt u hier wel wat hulp bij gebruiken? Vraag nu een offerte aan of neem contact met ons op over de objectvergunning Amsterdam voor meer informatie.