Tips van Holland Movers

Een stappenplan voor uw verhuizing

stappenplan

Verhuizen is niet altijd zo makkelijk. Misschien heeft u het wel eens vaker gedaan. Dan zult u vast ook wel weten dat er veel komt kijken bij een verhuizing. Het is dus slim om de verhuizing te doen met het volgens van een duidelijk stappenplan. Met een stappenplan voor uw verhuizing maakt u het voor uzelf en de mensen die u helpen verhuizen een stuk makkelijker en overzichtelijk. Nu is het cruciaal dat het stappenplan volledig is als u begint met verhuizen. Onverwachtse verrassingen komen tijdens een belangrijke dag als de verhuizing niet als geroepen.

Deel het plan in op maanden, weken en dagen

Om uiteindelijk niet in tijdnood te komen is het belangrijk om ruim voor de verhuizing een inschatting te maken hoelang de voorbereiding gaat duren. U kunt beter een ruime schatting nemen, dan uiteindelijk tijd te kort komen. Als het niet anders kan, en u moet voor een bepaalde tijd uit uw oude woning of bedrijfspand zijn, is het belangrijk dat u de punten goed vermeld en inplant. Maar welke taken moeten er gebeuren voor dat u kan gaan verhuizen?

Hieronder staan 4 stappen die niet kunnen ontbreken in een goed verhuischecklist. U kunt natuurlijk altijd zelf stappen toevoegen. Niet iedere verhuizing is hetzelfde tenslotte.

 

1: Inpakken van uw spullen

Dit is een ruim onderwerp die heel cruciaal is. Het inpakken alleen is niet genoeg om op een stappenplan te zetten. Als u al uw spullen in een keer zou inpakken, komt u niet uit met het gebruik van uw spullen. Zorg dat u begint met het inpakken van voorwerpen die u niet denkt nodig te hebben op korte termijn. Denk hierbij aan sommige kledingstukken en de inhoud van uw schuur.

Ga rustig elke kamer langs. Zo behoudt u het overzicht. Het verhuizen zal voor de verhuizers ook een stuk makkelijker zijn. Door op verhuisdozen een kenmerk te zetten, kan er makkelijk herkent worden welke doos, naar welke ruimte moet. Op deze manier werk je efficiënter en hoef je dozen niet 10x vast te pakken en open te maken.

 

2: Uit en inschrijven bij gemeente Den Haag

Boekendozen zijn extra stevige verhuisdozen die iets kleiner zijn dan de standaard verhuisdoos. Dit is omdat een boekendoos een groot gewicht moet dragen. Als een boekendoos groter zou zijn en dan volgeladen zou worden, zou hij ontilbaar worden. In een boekendoos vervoert u boeken, maar ook andere platte, zware zaken, zoals platen en cd’s kunt u in een boekendoos vervoeren.

3: Zorg dat uw nieuwe woning klaar is voor de verhuizing

Het zal voor u waarschijnlijk heel logisch klinken. Dit is het misschien ook wel. Maar toch is het belangrijk om op tijd klaar te zijn met uw nieuwe woning als de verhuisdatum al vaststaat. Maak dus een duidelijke planning voor het klussen in uw nieuwe woning. Zorg dat alle verf droog is, zodat het tijdens het verhuizen niet op uw meubels terecht komt. Maak een duidelijke planning en afspraken voor eventueel werkend personeel en stem dit nauwkeurig op elkaar af. Ga je veel zelf doen en ben je minder afhankelijk van externen, zorg dan wel dat je voor jezelf voldoende tijd hebt ingepland. Je wilt niet dat je meubels arriveren, maar je nog niet klaar bent voor de verhuizing.

4: Zorg voor hulp tijdens het verhuizen

Het verhuizen in uw eentje doen is natuurlijk niet realistisch. Het inhuren van verhuishulp kan ervoor zorgen dat je verhuizing soepeler verloopt. Daarnaast is het ook goed om familieleden en vrienden te vragen om voor, tijdens of na de verhuizing te ontzien. Heeft u bijvoorbeeld kleine kinderen, dan willen familieleden vast helpen om op de verhuisdag op te passen.

Andere vrienden kunnen dan bijvoorbeeld helpen met inpakken en een handige buurman kan wellicht helpen bij het ophangen van lampen of wat schilderklusjes doen. Soms is het ook nodig om mensen in te huren, zodat je verhuizing nóg net wat soepeler en professioneler verloopt. Het inhuren van een verhuisbedrijf om je gehele inboedel te verhuizen kan dan een goed idee zijn.

Verhuizen met Holland Movers

De verhuizers van Holland Movers helpen u graag met het verhuizen van uw inboedel. Als u van plan bent om verhuizers in te huren voor deze klus, heeft u enkele informatie nodig. Zo is het cruciaal om te weten wat de grote van uw inboedel is. Ook het vermelden van het aantal grote meubels is belangrijk. Deze informatie kunt u verwerken in een offerteaanvraagformulier. Aan de hand van deze informatie kunnen wij inschatten welke materialen er nodig zijn, om de verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen.

Gaat u bijvoorbeeld verhuizen van of naar de derde verdieping en heeft de woning of het pand geen lift, dan is een verhuislift huren verstandig. Ook voor meubeltransport en een verhuiswagen huren kun je ons goed inschakelen.  Ook als je bijvoorbeeld zware of bijzondere objecten als een piano verhuizen of wasmachine gaat verhuizen, kun je om de kans op schade zo klein mogelijk te maken ons inschakelen. Wij kunnen dan enkel dat item verhuizen of uw verhuizing van A tot Z regelen. Onze studenten verhuisservice is voordelig, maar bovenal kwalitatief. Wij hechten waarde aan het opleiden van personeel, deskundig advies geven en een betrouwbare partner zijn.

Ook het aantal benodigde verhuizers maken wij hier uit op. Hopelijk help dit stappenplan voor verhuizing u verder.