Tips van Holland Movers

Verhuisbericht maken: 3 originele tips

 

checklist verhuizen

Een verhuisbericht maken is uiteraard handig wanneer u gaat verhuizen. Officiële instanties moeten bijvoorbeeld geïnformeerd worden over uw verhuizing. Naar de gemeente moet u een bericht sturen, maar wat veel leuker is, is het verhuisbericht maken voor uw naasten. Dit kan uiteraard een simpele verhuistekst zijn, maar u bent vrij om er een origineel verhuisbericht van te maken. Het is extra leuk om deze naar uw omgeving te sturen zodat zij op de hoogte zijn van uw verhuizing naar Den Haag. Daarom volgen hieronder 3 tips voor het maken van een origineel verhuisbericht.

#1: Handgeschreven verhuisbericht maken

Origineler wordt het bijna niet; je eigen verhuisbericht schrijven met de hand. Op deze manier zit er een persoonlijk tintje aan uw verhuisbericht. Misschien zijn er mensen uit uw vorige woonplaats die u gaan missen wanneer u verhuist. Voor hen is het erg leuk om een persoonlijk bericht te krijgen. Daarnaast kunt u voor iedereen een apart bericht schrijven zoals bijvoorbeeld een gedicht of een leuke herinnering van u samen. U kunt er zelfs voor kiezen voor iedereen een andere kaart te kopen die specifiek past bij de persoon die hem ontvangt. Met een handgeschreven bericht laat u in ieder geval zien dat u tijd en aandacht aan de kaart heeft besteed. Door ook nog een persoonlijke tint voor de ontvanger toe te voegen, is het haast een garantie dat u leuke reacties krijgt.

 

#2: Knutsel je eigen verhuisbericht kaart

Naast alleen uw bericht met de hand schrijven op een gekochte verhuiskaart, kunt u ervoor kiezen de gehele verhuisbericht kaart zelf te maken. Dat kost u wel wat tijd, maar zorgt er ook voor dat de prijs van uw verhuiskaarten lager is. Simpele verhuiskaarten zijn niet duur en om de kaarten af te maken, heeft u alleen wat knutselspullen nodig. Als u niet weet waar u moet beginnen kunt u eens een kijkje nemen op Pinterest voor inspiratie. Daar vindt u de leukste kaarten die gemakkelijk zelf te maken zijn. Op die manier geeft u er nog een persoonlijkere tint aan. Daarnaast bent u vast erg enthousiast over de verhuizing naar uw nieuwe woning en op deze manier kunt u alvast genieten van de voorpret.

Een ander leuk idee is om bijvoorbeeld uw kinderen de verhuiskaart te laten knutselen. Op die manier kunnen zij ook afscheid nemen van hun oude woonplaats en hebben hun vriendjes en vriendinnetjes meteen het nieuwe adres. Naast dat het op dit moment leuk voor u is om te zien wat uw kinderen knutselen, is het erg leuk om later op deze mooie herinnering terug te kijken door middel van deze verhuiskaart. Een verhuizing is een mooi nieuw hoofdstuk in uw leven en dat is waarom u later zeker waarde zult hechten aan bijvoorbeeld de verhuiskaart.

#3: Maak een leuke verhuisfoto of video

Een kaart met een leuke verhuisfoto is eveneens een origineel idee voor een verhuisbericht. U kunt het zo gek maken als u zelf wilt door bijvoorbeeld een grappige klusfoto te gebruiken of een foto van uw uitgeputte partner na de verhuizing. Wanneer u juist de verhuizing door een verhuisbedrijf laat uitvoeren kunt u bijvoorbeeld een leuke foto met de verhuizers maken. Bij een verhuisfoto bent u dus vrij om er zelf een creatieve draai aan te geven en net als de zelf geknutselde kaart, is dit een mooie herinnering voor later. Wanneer u bijvoorbeeld met uw partner gaat samenwonen is dit het uitgelezen moment om een leuke foto te maken. Dat kan een waardevolle kaart worden voor uw eventuele kinderen en kleinkinderen later. Het verschil is dat u hier zelf niet creatief met uw handen voor hoeft te zijn.

Naast een foto kunt u om dezelfde redenen ook een video maken. Dat zorgt er wel voor dat u de video per mail moet verzenden en misschien is het handig om tijdens het opnemen van de video wel de verhuisbericht tekst erbij te houden. Dat voorkomt dat u belangrijke zaken vergeet te vermelden in de video, waardoor u hem vaker moet opnemen. Een video is erg leuk omdat u hier emotie in kunt leggen. Dan zien de ontvangers van de video meteen uw enthousiasme en daarnaast kunt u uw nieuwe woning laten zien. Een bijkomend voordeel van een video is dat uw verhuisbericht gratis is. U hoeft namelijk geen materialen zoals een kaart aan te schaffen. Een nieuwe woning kan namelijk al genoeg in de kosten lopen.

Verhuisbericht naar uw gemeente

Wanneer u naar de gemeente Den Haag of binnen de gemeente Den Haag verhuist, moet u een verhuisbericht sturen naar de gemeente Den Haag. Dit mag binnen een periode van vier weken voor de verhuizing, tot vijf dagen na de verhuizing. Hoe u de verhuizing precies moet doorgeven aan de gemeente leest u in onze blogpost daarover. U kunt hiervoor uiteraard een van onze tips gebruiken voor een origineel verhuisbericht doorgeven.

Verhuishulp van Holland Movers

Heeft u een mooie woning in de omgeving Den Haag gevonden? Ons verhuisbedrijf helpt u graag om praktische zaken uit handen te nemen. U kunt bij ons naar uw wens diensten en producten afnemen. Zo kunt u ervoor kiezen een aantal studentverhuizers in te huren die helpen met sjouwen van zware meubels of u kiest ervoor de gehele verhuizing van A tot Z uit te besteden aan onze verhuisservice. Wij doen aan verhuizingen op maat zodat uw wensen worden gehoord, u kunt bij ons van tevoren een offerte aanvragen zodat u weet waar u aan toe bent. Dan kunt u zorgeloos genieten van uw nieuwe woning en daar helpen wij graag bij.