Tips van Holland Movers:

Verhuisdag succesvol doorkomen?

Ontdek de tips van Holland Movers

Holland movers

Hoe goed u zich ook voorbereidt en hoe gestructureerd u ook bent: een verhuizing is geen kinderspel. Hoe zorgt u er bijvoorbeeld voor dat al uw meubels onbeschadigd in uw nieuwe woning komen? Wat doet u met uw huisdieren? En hoe gaat u om met onverwachte tegenslagen? De onderstaande 8 tips helpen u uw verhuisdag een stuk succesvoller te laten verlopen.

Afleveren meubels

1: Maak een checklist

Misschien een voor de hand liggende tip, maar wel superbelangrijk: maak een checklist
van alle taken die u moet doen op uw verhuisdag. Waar gedachtes komen en gaan, zorgt
zo’n lijst op papier ervoor dat u écht niks vergeet.

Ook handig is om een globale tijdsplanning te maken. Zo weet u van tevoren of het
realistisch is alle taken op één dag te plannen of dat u beter een extra dag voor uw
verhuizing kunt uittrekken. Bovendien controleert u met zo’n planning eenvoudig of u nog
op schema ligt gedurende uw verhuisdag.

2: Breng uitdagingen van tevoren in kaart

Bent u bezig met het leeghalen van uw slaapkamer, blijkt uw kledingkast ineens niet door het trapgat te passen. Dat scenario wilt u voorkomen. En daarom is het van belang van tevoren per ruimte in huis in kaart te brengen welke meubels zich hier bevinden. Noteer tegen welke uitdagingen u aanloopt en trek hier extra tijd voor uit in uw planning. Óf zoek direct naar een oplossing, zoals het huren van een verhuislift.

3: Pak zoveel mogelijk spullen alvast in

Hoe meer u inpakt van tevoren, hoe stressvrijer uw verhuisdag verloopt. Begin dus op tijd met het inpakken van spullen die u voorlopig niet nodig heeft en noteer op de dozen wat erin zit. Dat maakt het uitpakken in uw nieuwe huis meteen een stuk gemakkelijker.

4: Zorg dat u belangrijke zaken paraat heeft

De eerste nacht in uw nieuwe huis is gegarandeerd chaotisch. Want in welke doos zaten die handdoeken en schone kleren nu ook alweer? Waar is uw tandenborstel gebleven? En hoe vindt u uw medicijnen terug tussen al die spullen? Stelt u van tevoren een pakketje samen met alle zaken die u nodig heeft de eerste nacht en de ochtend erna, dan bespaart u dat al heel wat zorgen. 

5: Maak uw oude huis alvast schoon

Uw oude huis wilt u natuurlijk schoon achterlaten. En om te voorkomen dat u uw gehele verhuisdag met een dweil in uw handen doorbrengt, is het handig om dit klusje zo veel mogelijk van tevoren te voltooien. Dat wil zeggen: één tot drie dagen voor uw verhuisdag. Doet u het namelijk veel eerder, dan loopt u het risico dat de ruimtes alweer vol stof liggen tegen de tijd dat u vertrekt.

6: Regel een parkeervergunning

Dit is niet voor iedereen van belang, maar wel de moeite waard om bij stil te staan: zoek uit of u een parkeervergunning nodig heeft bij uw nieuwe woning en regel hem direct. Het zou immers zonde zijn als u direct een boete op uw nieuwe deurmat vindt.

7: Zorg voor opvang voor uw kinderen en/of huisdieren

Bent u druk in de weer met het sjouwen van dozen en meubels, dan zit u niet te wachten op jengelende kinderen en/of wegrennende huisdieren om u heen. Handig is daarom om opvang te regelen voor hen op uw verhuisdag. Dit bespaart u niet alleen heel wat stress, ook uw kinderen en/of huisdieren komen de verhuizing zo een stuk prettiger door.

8: Schakel hulptroepen in

Tot slot een waardevolle tip: schakel hulptroepen in. Denk niet dat u het wel in uw eentje afkan: een paar extra verhuizende handjes besparen u al heel wat grijze haren. Vraag bijvoorbeeld of vrienden of familieleden u willen helpen óf trek onze verhuisploegen aan de mouw. Holland Movers staat paraat om u te helpen en ontzorgt u van begin tot eind

Kies voor een ervaren full-service verhuizer

Zeker weten dat u zonder zorgen kan verhuizen naar uw nieuwe thuis? Schakel dan een professioneel verhuisbedrijf in.

Ook voor een zakelijke verhuizing bent u bij Holland Movers aan het juiste adres. Wij vervoeren uw gehele inboedel snel en gemakkelijk op een professionele manier.