Tips van Holland Movers

Slim verhuisdozen aanschaffen met deze 5 tips

verhuizing

Hebt u het koop- of huurcontract van uw nieuwe woning getekend? Gefeliciteerd! Binnenkort gaat u verhuizen. Voordat u begint met inpakken, is het slim om u alvast voor te bereiden. Zo weet u straks hoe u uw verhuizing het best kunt aanpakken.

In deze blog vertellen we u over verschillende soorten verhuisdozen: we geven u 5 tips om de verhuisdozen uit te kiezen die bij u en uw inboedel passen. Zo hebben we het onder andere over verschillende soorten verhuisdozen, een manier om uw verhuisdozen slim te labelen en over de voor- en nadelen van tweedehands verhuisdozen. Ten slotte geven we u een tip over hoe u goedkoop aan goede verhuisdozen kunt komen. Lees snel verder!

Tip #1: kies je verhuisdozen met zorg

Hoewel het misschien wel zo lijkt, is de ene verhuisdoos de andere niet. Er zit veel prijs- en kwaliteitsverschil tussen verhuisdozen. Dit geldt overigens ook voor andere verhuis- en inpakmaterialen, zoals tape of noppenfolie.

De afmeting van de verhuisdoos is bij Holland Movers standaard 48x32x36 cm. Dit is een maat die veel voorkomt en veel standaard dozen wijken niet of amper van deze afmetingen af. Ook zijn er daarnaast kleine of juist extra grote verhuisdozen te krijgen.

Gaat u verhuisdozen kopen, vraagt u zich dan allereerst af wat erin moet. Hebt u bijvoorbeeld veel zware, maar compacte spullen (zoals servies)? Dan is het niet handig om extra grote dozen te kopen. U kunt deze dozen dan niet helemaal volladen, omdat ze te zwaar worden. In dit geval is het dus handiger om kleinere, stevige verhuisdozen aan te schaffen. Deze kunt u dan wel (bijna) volledig voldoen, waarbij u dus optimaal gebruikmaakt van de ruimte in zowel de verhuisdoos als de verhuiswagen, zonder dat de dozen te zwaar worden.

   

  Tip #2: gebruik de juiste soorten verhuisdozen

   

  Voor verschillende soorten inboedel zijn er verschillende verhuisdozen beschikbaar. Door gebruik te maken van de juiste doos voor uw spullen, zorgt u dat u uw spullen veilig en handig vervoert. Een voorbeeld van verschillende beschikbare verhuisdozen:

  Standaard verhuisdozen Deze verhuisdozen kunt u voor van alles gebruiken, dus voor bijvoorbeeld servies en bestek, decoratief materiaal, bureau-accessoires, verzamelen van kleinere spullen, schoenen, sjaals en mutsen en allerlei andere kleinere zaken die in de doos passen.

  Boekendozen

   

  Boekendozen zijn extra stevige verhuisdozen die iets kleiner zijn dan de standaard verhuisdoos. Dit is omdat een boekendoos een groot gewicht moet dragen. Als een boekendoos groter zou zijn en dan volgeladen zou worden, zou hij ontilbaar worden. In een boekendoos vervoert u boeken, maar ook andere platte, zware zaken, zoals platen en cd’s kunt u in een boekendoos vervoeren.

  Kleding verhuisdozen

   

  Kleding verhuisdozen worden ook wel garderobedozen genoemd. Een kledingverhuisdoos is een hoge doos waarin een kledingstang zit. Met kleding verhuisdozen kunt u kleding die netjes en ongekreukt vervoerd moet worden, toch compact en gemakkelijk vervoeren. Andere zaken die u graag wilt vervoeren zonder dat ze kreuken, zoals beddengoed, kunt u ook vervoeren door ze netjes opgevouwen aan een hangertje in de kleding verhuisdozen te hangen.

   

  Uiteraard zijn gewone verhuisdozen ook te gebruiken om kleding in te vervoeren. Voor zaken die niet kreuken, zoals gebreide truien en vesten, is dit zelfs de gemakkelijkste manier. Een garderobedoos is namelijk wel groter dan een normale verhuisdoos en u vervoert er in verhouding minder kleding in.

   

  Tip #3: zet op elke doos wat erin zit

  Door op elke verhuisdoos te vermelden wat erin zit, werkt het uitpakken in uw nieuwe woning straks veel efficiënter. Ook de zaken die misschien nog langer ingepakt blijven en die u dan een maand na de verhuizing ineens nodig hebt (denk bijvoorbeeld aan zaken als inpakpapier of seizoenskleding) zijn zo gemakkelijk terug te vinden in alle verhuisdozen die u zolang op zolder hebt gezet.

  Nog handiger is om ook op de doos te zetten in welke kamer in uw nieuwe huis de spullen moeten komen. Zo brengt u zonder moeite direct bij het uitladen van de verhuiswagen alle dozen naar de juiste kamer.

  Tip #4: Goedkope verhuisdozen? Kies voor tweedehands!

  Wilt u uw verhuisdozen goedkoop aanschaffen? Kies dan voor gebruikte verhuisdozen. Koop bijvoorbeeld via Marktplaats verhuisdozen. Zorg wel altijd dat u weet wat u koopt. Er zit veel kwaliteitsverschil tussen verhuisdozen, dus koop alleen gebruikte verhuisdozen waarvan u weet dat ze (nog) goed en stevig zijn.

  Verhuisdozen lenen is ook een optie: als u even wat rondvraagt bij vrienden, familie en collega’s, blijkt vaak dat iemand nog wel wat gebruikte verhuisdozen heeft liggen die hij zelf niet meer gebruikt. U hebt dan met een beetje geluk zelfs gratis verhuisdozen! Ook hier geldt weer: de ene verhuisdoos is de andere niet, dus kijk wel naar de kwaliteit van de dozen.

  Voor- en nadelen van tweedehands verhuisdozen

  Verhuizen met tweedehands verhuisdozen heeft voor- en nadelen.

  Voordelen:

  • Uw verhuisdozen zijn goedkoop en misschien weet u zelfs de hand te leggen op gratis verhuisdozen!
  • Hergebruik van verhuisdozen is goed voor het milieu.

  Nadelen:

  • U weet niet van tevoren of het u zal lukken om exact de juiste hoeveelheid verhuisdozen te bemachtigen;
  • De kwaliteit van de verhuisdozen valt niet altijd vooraf te controleren, dus u kunt ook voor vervelende verrassingen komen te staan;
  • Als de verhuisdozen niet erg schoon blijken te zijn, wilt u waarschijnlijk alsnog nieuwe verhuisdozen aanschaffen om bijvoorbeeld kleding in te vervoeren;
  • Gebruikte verhuisdozen regelen kost vrijwel altijd (veel) meer moeite dan nieuwe verhuisdozen direct in één koop aanschaffen;
  • De dozen kunnen al beschreven zijn, wat verwarring kan veroorzaken als ju weer andere spullen in de dozen stopt.

   

  Tip #5: Professionele verhuisdozen

  Als u goedkope verhuisdozen zoekt, maar ook stevige, schone verhuisdozen wilt, dan heeft Holland Movers de perfecte oplossing voor u: bij ons kunt u professionele verhuisdozen huren. Je gebruikt dus alsnog gebruikte verhuisdozen, maar bent wel verzekerd van de kwaliteit van die dozen.

  De verhuisdozen van Holland Movers zijn de verhuisdozen die onze professionele verhuizers zelf ook gebruiken. We weten dus uit ervaring dat het om stevige verhuisdozen gaat die tegen een stootje kunnen. De dozen zijn daardoor geschikt om meerdere keren te gebruiken.

  Bent u op zoek naar een aanbieding voor goede verhuisdozen? Stop met zoeken, maar kies voor verhuisdozen huren bij VerhuisDenHaag. U gaat ze namelijk niet elders goedkoper vinden: verhuisdozen huren bij VerhuisDenHaag kost slechts 50 cent per doos! U betaalt ook nog een borgsom, maar die krijgt u terug zodra u de dozen weer in goede conditie inlevert na gebruik. Professionele verhuisdozen voor een spotprijs dus!

   

  Verhuisdozen online bestellen

  Voor iedereen die de prijs van verhuisdozen te hoog vindt, maar wel goede, stevige verhuisdozen wenst voor zijn verhuizing, is het huren van verhuisdozen bij Holland Movers de perfecte oplossing. Verhuisdozen kopen is ook mogelijk bij Holland Movers. Door te kiezen voor onze verhuisdozen, weet u zeker dat u kwalitatieve, stevige verhuisdozen koopt.

  De verhuisdozen zijn online te bestellen, neem hiervoor eenvoudig contact met ons op.