Tips van Holland Movers:

Wasmachine verhuizen? Eenvoudig in 5 stappen geregeld

wasmachine verhuizen - in 5 stappen

In 5 stappen uw wasmachine zorgvuldig verhuizen

Waarom is een wasmachine zo zwaar? Een gemiddelde wasmachine weegt tussen 65 en 80 kilo. Dit komt door een betonblok, die zorgt ervoor dat de machine niet gaat ‘dansen’ tijdens het centrifugeren. Het is ook van belang om een wasmachine waterpas te zetten met de stelschroeven aan de onderzijde. Als dit gevaarte eenmaal staat dan is er geen probleem maar als je gaat verhuizen is het een ander verhaal. Met deze vijf wasmachine verhuizen tips zorg je dat jouw witgoed veilig en functioneel op de juiste locatie aankomt.

1. Bereid de wasmachine voor

We gaan beginnen met het afkoppelen. De waterkraan moet eerst dicht voordat de aansluiting losgekoppeld mag worden. De slang kan nog gevuld zijn met water dus houd er een emmer onder. Vergeet ook niet de filter klep aan de onderzijde te openen om water uit de machine te laten lopen.

Veel mensen weten niet eens dat er zich hier een filter bevindt. De trommel moet worden vastgezet met transportbouten, die werden geleverd bij de nieuwe wasmachine. Als deze bouten er niet meer zijn dan is het ook mogelijk om dit na te vragen bij de verhuizer. Die kan je vast van dienst zijn.

 

2. Veiligheid boven alles

Mensen zijn meer kostbaar dan machines. Alle keuzes die je maakt moet je vanuit het oogpunt van de betrokken personen benaderen. Denk daarbij aan het vermijden van risicovolle situaties. Je hebt liever dat een wasmachine van de trap valt en in duigen valt dan dat er iemand bekneld raakt op een wenteltrap. De wasmachine vervoeren begint op het moment dat het apparaat van de oorspronkelijke positie gaat.

Plaats de wasmachine op een steekwagen of draag de machine met twee personen. Houd het apparaat altijd rechtop. Let op dat er geen matten of kabels zijn om over te struikelen, houd kleine kinderen en huisdieren uit de buurt. En blijf steeds communiceren tijdens het verplaatsen.

3. Hoog tillen? Huur een verhuislift!

 

Vaak staan wasmachines op een hogere etage. Je kunt dit gevaarte dan binnendoor proberen te verplaatsen. De wasmachine verhuizen van de trap af kan lastig zijn, bijvoorbeeld door een wenteltrap of een nauwe doorgang. Als er een groot venster op de bovenverdieping aanwezig is dan kan een verhuislift een betere oplossing zijn.

Deze lift is ideaal voor alle grote objecten die van een hoger gelegen etage naar buiten getild moeten worden, of juist op de eindbestemming in huis worden geplaatst. Bij verhuur van een verhuislift door een ervaren verhuisbedrijf als Holland Movers zal hier ook een specialist bij aanwezig zijn om de lift te bedienen. Het spreekt voor zich dat dergelijke apparatuur zorgvuldig bediend moet worden en ook hier staat veiligheid voor alle aanwezigen weer op de eerste plek.

Neem contact op met een vertegenwoordiger van Holland Movers voor een overzicht van de mogelijkheden en tarieven.

4. Plaats de wasmachine op de juiste plek

 

Bij plaatsing op de nieuwe locatie wordt een deel van de werkzaamheden eigenlijk nog een keer uitgevoerd maar dan in omgekeerde volgorde. Een wasmachine verhuizen betekent niet alleen in- maar ook uitladen, niet alleen naar beneden dragen maar ook naar boven tillen.

Bekijk vooraf de situatie op beide locaties en bepaal de juiste werkwijze. Zo zijn er open trappen, wenteltrappen, trappenhuizen of liften met afwijkende hoogte en breedte. Als de wasmachine met gemak op de vertreklocatie naar buiten gaat maar niet past op de bestemming dan is het goed om hier vooraf rekening mee te houden.

Bij een wasmachine verhuizen is het ook mogelijk om een ruimte in te richten als waskamer op de begane grond of in de kelder. Dit kan ruimte besparen in de badkamer wat nieuwe mogelijkheden biedt. Let er wel op dat er een wateraansluiting moet zijn of de optie voor een nieuwe kraan.

 

5. Besteed de volledige verhuizing uit

Naast het witgoed en bruingoed zijn er uiteraard nog veel andere goederen die verhuisd moeten worden. In plaats van de lijst met aandachtspunten opnieuw af te werken voor iedere vaatwasser, televisie, koelkast of hoekkast is het uiteraard ook mogelijk om de gehele verhuizing uit te besteden aan de specialisten van Holland Movers. Dit zal je veel zorgen besparen want alles wordt voor je geregeld.

Bespreek vooraf met de persoonlijke klantmanager welke werkzaamheden gewenst zijn. Zo kun je bepalen dat de kleine artikelen alvast ingepakt worden door de bewoners, het is ook mogelijk om de volledige huisraad door professionele verhuizers te laten inpakken, vervoeren en uitpakken. Het spreekt dan voor zich dat de wasmachine verhuizen ook onder de werkzaamheden behoort. Niet alleen in huis biedt dit voordeel, met name het transport van de huisraad is veel eenvoudiger wanneer dit in een grote verhuiswagen door ervaren personeel wordt uitgevoerd.

Mag een oude wasmachine direct afgevoerd worden en komt er een nieuw model voor in de plaats? Informeer in dat geval bij Holland Movers naar de mogelijkheden voor afvoer van producten en restmaterialen. Zo wordt je compleet van A tot Z ontzorgt.

 

"Een grote hoeveelheid bureaus en werkplekken was voor Holland Movers geen uitdaging, alsof ze het elke dag doen!"

Ron Beuling

Hierom kies je voor Holland Movers

  • Wij zorgen voor volledig ontzorgde verhuizingen, zodat u nergens meer naar om hoeft te kijken;
  • U kunt een bezichtiging plannen, waarna wij kunnen bepalen wat er nodig is om uw verhuizing van A tot Z volledig en goed te realiseren;
  • Ervaren en betrouwbare verhuizer uit Amsterdam;
  • Niet alleen voor verhuizingen in Amsterdam, ook in bijvoorbeeld Laren, Breda en Hoofddorp hebben we recentelijke nog verhuizingen uitgevoerd;
  • Flexibele verhuizers die op een veilige manier met uw inboedel omgaan.

Wij hebben ervaring in het verhuizen van zware en lastige objecten zoals het verhuizen van kasten, koelkasten en aquaria.