Uitgelegd door Holland Movers:

Emigreren uit Nederland binnen Europa: hoe werkt dat?

Verhuizen naar Italië

Verhuizen vanuit Nederland naar een ander Europees land betekent dat u niet een hele verre reis hoeft af te leggen, maar er komen toch een aantal zaken bij kijken die u niet uit het oog mag verliezen. Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om al die zaken te onthouden en zelf uit te zoeken. Daarom helpen we u een eindje op weg door in dit blogartikel alles uit te leggen omtrent emigreren uit Nederland naar een Europees land.

Een huis kopen in Europa

Voordat u gaat verhuizen, zoekt u naar een huis in het land waar u zich wilt vestigen. Het zal u meevallen dat de huizenprijzen in grote delen van Europa significant zijn dan in Nederland. In Nederland wonen we met een groot aantal mensen op een relatief klein oppervlak. Dit maakt grond gewild en daardoor duur.

Bent u op zoek naar de woning van uw dromen in een Europees land, dan zijn er vaak Nederlandse makelaars te vinden die ook of juist een buitenlands woningaanbod in de portefeuille hebben. Deze makelaars zijn vaak gespecialiseerd in de verkoop van huizen in een bepaald land. Zij weten dan ook hoe de wet- en regelgeving aangaande de verkoop van woningen in dat land eruitziet en kunnen u hierin bijstaan.

Zo heeft u, als u bijvoorbeeld verhuist naar België, te maken met een bodemattest waardoor u zeker weet dat u geen vervuilde grond koopt. Steeds vaker kiezen Nederlands om te verhuizen naar Brussel, als hoofdstad van Europa. Waar vooral het zakelijke aspect en daarbij de vele interessante internationale organisaties die er gevestigd zitten maken het populair. 

Daarna kunt u alvast nadenken over een verhuisbedrijf met een goede werkwijze en goede verhuismaterialen zoals stevige verhuisdozen die de reis overleven.

Huis huren in Europa als Nederlander

Wanneer u een huis wilt huren in plaats van kopen, kunt u dit uiteraard ook via een makelaar doen. Echter, het scheelt wel geld wanneer u online op zoek gaat naar een geschikte huurwoning. Bij een koophuis neemt u uiteraard niet de gok en moet alles perfect zijn, maar bij een huurwoning in het buitenland kunt u gemakkelijker iets anders zoeken wanneer de woning u toch niet bevalt.

Emigreren uit Nederland: een andere woningmarkt 

Wanneer Nederlanders naar een ander Europees land verhuizen, zijn er een aantal aspecten waar vaak misverstanden over ontstaan. Zo hoeft een buitenlandse verkoper of verhuurder niet in alle gevallen te vertellen wat mankementen van de woning zijn, zoals dat in Nederland wel gebruikelijk is. Zorg dus dat u altijd een eigen partij meeneemt om de woning te bekijken. Zo ondervindt u geen nare verrassingen achteraf.

Lagere prijzen? Blijf scherp op de aanschaf

Een andere valkuil voor als Nederlander verhuizen naar een ander Europees land is het feit dat de woningprijzen laag zijn. Wanneer u als Nederlander in bijvoorbeeld België of Duitsland naar huizen gaat kijken, zult u verbaasd zijn over de lage prijzen. Soms is een huis is België de helft in prijs van een vergelijkbaar huis in Nederland. Het gebeurt veel dat men daardoor overgaat op een haastige koop. Wanneer er in Nederland een woning van dat kaliber voor een Belgische prijs op de markt zou komen, zou u daar goed aan doen. Echter, in België is dat een normale prijs.

Laat u daarom, voordat u een huis in het buitenland koopt, goed adviseren door een makelaar met kennis van de plaatselijke woningmarkt.

Hoe verhuizen naar het buitenland?

Nu er licht is geschenen op enkele belangrijke punten bij het kopen van een woning in het buitenland, is het van belang om toe te lichten op welke manier u het best de verhuizing binnen Europa kunt voltrekken. Een goed voorbereide verhuizing is juist bij een emigratie van belang en zorgt ervoor dat al uw spullen veilig in uw nieuwe woning aankomen.

FLEXIBEL VERHUISBEDRIJF

Bij een flexibel verhuisbedrijf kunt u losse diensten afnemen waarmee u de verhuizing gedeeltelijk zelf kunt voltrekken. Zo kunt u bijvoorbeeld een verhuislift huren of een losse verhuiswagen huren. Wanneer u dus zelf goed bent in verhuizen, kunt u de verhuizing gedeeltelijk zelf doen.

FULL-SERVICE VERHUISBEDRIJF

U kunt uiteraard alleen een verhuiswagen huren, maar het is sterk aan te raden om uw verhuizing naar het buitenland door een verhuisbedrijf te laten voltrekken. Op die manier weet u zeker dat al uw spullen veilig naar het land van bestemming gaan en dat u zich nergens zorgen om hoeft te maken.

Zorgeloos naar een ander Europees land verhuizen kan bijvoorbeeld met Holland Movers. Holland Movers heeft veel ervaring met internationaal verhuizen en heeft hoogopgeleide verhuizers in dienst die begrijpen dat uw bezittingen zeer waardevol zijn. Daarnaast maakt Holland Movers gebruik van hoogstaande materialen en voertuigen, waardoor u verzekerd bent van een zorgeloze verhuizing.

(TIJDELIJKE) OPSLAG

Wanneer u voor een kortere periode naar het buitenland verhuist, bijvoorbeeld voor een minor of een stage of project, kunt u bij Holland Movers tijdelijke opslag regelen voor uw spullen. Zo leveren wij dus niet enkel verhuisdiensten, maar kunnen wij u ook van dienst zijn met andere zaken die bij een verhuizing om de hoek komen kijken.

Juist bij emigratie is een opslag vaak gewenst. Wij bieden een veilige opslagmogelijkheid voor al uw bezittingen die u niet mee kunt nemen naar het buitenland. Neemt u contact met ons op voor meer informatie.

Emigreren vanuit Nederland zonder zorgen

Bij Holland Movers emigreert u vanuit Nederland zonder zorgen om uw verhuizing. Wij zijn een verhuisbedrijf dat onder andere gespecialiseerd is in verhuizingen binnen Europa.

Wilt u een tot in de puntjes geregelde verhuizing, waarbij u een persoonlijke accountmanager hebt die u steeds op de hoogte houdt van uw gehele verhuisproces? Bij Holland Movers staan wij voor u klaar.

Hebt u vragen over onze dienstverlening? Neemt u gerust contact met ons op. U kunt ook direct een vrijblijvende prijsindicatie aanvragen.