Tips van Holland Movers:

Nieuw huis maar geen thuis?

Tips voor heimwee na verhuizing

Holland Movers
Bij een verhuizing komt meer kijken dan het simpelweg verplaatsen van uw inboedel. Er kunnen hevige emoties opspelen doordat u uw oude vertrouwde omgeving moet verlaten. Heimwee na een verhuizing is heel normaal en komt vaak om de hoek kijken.

Hoewel de één dit in een hogere mate ervaart dan de ander: het vergt vaak even tijd om u aan te passen aan de nieuwe omgeving. Herkent u zich in dit gevoel? Wij geven u graag tips om met heimwee na een verhuizing om te gaan.

distributiepartner

Heimwee na verhuizing: bekend fenomeen

Een verhuizing is een ingrijpende gebeurtenis in uw leven. Het is daarom belangrijk om de gevolgen niet te onderschatten. U laat uw bekende omgeving achter en verruilt dit voor een nieuwe plek. Het kan in het begin moeilijk zijn om ergens uw draai te vinden.

U vergelijkt dit nog snel met vroeger, de ‘goede oude tijd’. Het kan zelfs zo ver gaan dat u zich afvraagt waarom u eigenlijk bent verhuisd. Heimwee na een verhuizing is helemaal niet gek. Sterker nog: het komt vaker voor dan u denkt. U hoeft zich daarom niet te schamen. Accepteer uw emoties en laat ze gaan, dit is onderdeel van het veranderingsproces.

Iedere verhuizing is anders

De ene verhuizing is de ander niet. Waar een verhuizing voor u grote gevolgen heeft, heeft de ander er misschien minder moeite mee. Dit kan te maken hebben met uw persoonlijkheid, maar ligt ook aan het type verhuizing, zoals een internationale verhuizing.

Als u verhuist binnen dezelfde buurt, zal u hier waarschijnlijk minder snel last van hebben. U blijft immers in uw vertrouwde omgeving met dezelfde supermarkt, buren en sfeer. Verhuist u naar een andere stad – of misschien zelfs land – dan heeft dit al snel meer invloed op uw gesteldheid.

U komt terecht op een nieuwe plek met andere mensen, nieuwe buren en misschien zelfs een andere baan. Het is niet gek dat u hier even aan moet wennen en dit in eerste instantie heimwee na de verhuizing veroorzaakt. Maar wat kunt u hieraan doen?

Tips voor heimwee na verhuizing

Heeft u veel moeite met de verhuizing en verlangt u terug naar de oude situatie? Als verhuisbedrijf zetten wij wat tips voor u op een rij.

Tip 1: Creëer een vertrouwde plek

Een nieuwe woning is nieuw, maar zorg dat u hiervan snel uw eigen plekje maakt. Dit helpt om eenvoudig te kunnen settelen in uw nieuwe huis. Plaats bekende spullen op een vertrouwde plek en maak het huis gezellig. Steek kaarsjes aan, zet bloemen of planten neer en koop leuke fotolijstjes. Dit helpt om het huis eigen te maken. Zorg dat u niet te lang in de rommel leeft en ruim de verhuisspullen op, bijvoorbeeld in een opslag. Hierdoor zal u zich sneller thuis voelen in huis.

Tip 2: Doe leuke dingen

Afleiding is de ideale manier om minder te piekeren. Door leuke dingen te plannen, heeft u weer dingen om naar uit te kijken. Ga vooral niet bij de pakken neerzitten. U kunt bijvoorbeeld uw nieuwe wijk verkennen en leuke plekjes ontdekken. Door in het ritme te komen van uw oude woonplaats, zal u merken dat u ook in uw nieuwe huis sneller van dingen kunt genieten.

Tip 3: Kijk naar de positieve kantenverhuislift bedienen

De hersenen kunnen u soms behoorlijk voor de gek houden. U kunt
uw oude woonplaats daarom rooskleuriger in zien dan dat het daadwerkelijk was. Dit is precies hoe heimwee werkt. U verlangt terug naar de ‘ideale oude situatie’, terwijl dit vaak niet zo perfect was als u voor ogen heeft.

U bent er immers met een goede reden weggegaan. Probeer uw oude woonplaats daarom eens eerlijk te bekijken. Wat waren dingen waar u zich aan stoorde? Benoem meteen de positieve kanten van uw nieuwe woning. U heeft misschien een grotere tuin en een fijnere buurt. Door u te focussen op de positieve aspecten van uw woning, blijft u niet in de sleur hangen.

Tip 4: Ontmoet nieuwe mensen

Bekende gezichten helpen om een omgeving weer vertrouwd te maken. Ga daarom op pad en ontmoet nieuwe mensen. Spreek uw buren eens aan, nodig hen uit voor een drankje en ga naar plaatselijke activiteiten. Het kan in het begin best even spannend zijn, maar het is uw angst meer dan waard.

Tip 5: Tijd heelt alle wonden

Heimwee na een verhuizing is niet binnen een paar dagen verdwenen. Gun uzelf daarom de tijd en wees niet te streng. Emoties zijn oké en zullen na verloop van tijd verdwijnen. Vertrouw erop dat u zult wennen aan de nieuwe omgeving. Praat er ook over met andere mensen. Het voelt vaak al als een enorme opluchting om uw gevoel te delen met anderen.

Holland Movers helpt bij een zorgeloze verhuizing

Holland Movers team

Als verhuisbedrijf weten wij als geen ander dat een verhuizing erg emotioneel kan zijn. Wij helpen u daarom graag om zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen.

Bent u bang voor heimwee na de verhuizing? Onze verhuizers nemen u uiterst serieus en gaan met respect met uw spullen om. We plaatsen de meubels meteen in de juiste kamer, waardoor u snel weer van alles gebruik kunt maken. Verhuizers inhuren? Samen met Holland Movers zorgt u voor een betrouwbare en flexibele verhuizing.

Meer weten of verhuizen? Lees onze blog over wie je moet inlichten bij een verhuizing of over alles zaken die u moet regelen omtrent een verhuizing.