Tips van Holland Movers:

Kast verhuizen?  Tips voor het verhuizen van zware meubels

Verhuizen met Holland Movers

Zware meubels verhuizen is een specialisme. Het is belangrijk dat u dit op een veilige en verantwoorde manier doet. Een kast verhuizen doet u daarom niet in één handomdraai. Onze verhuizers zijn getraind om zware meubels, zoals kasten, te vervoeren en zetten graag wat tips voor u op een rij. Op deze manier kunt u voorbereid aan uw verhuizing beginnen.

distributiepartner

Waarom een kast verhuizen voorbereiding vergt

Een kast verhuizen is vaak zwaar en ingewikkeld. Het kan daarom voor moeilijke situaties zorgen. Haalt u een kast wel of niet uit elkaar? Hoe beschermt u de zware meubels? Het zijn vragen waar wij u graag bij helpen. Om te voorkomen dat u tijdens de verhuizing zelf tegen vervelende dingen aanloopt, is het belangrijk om van te voren te kijken hoe u een kast moet verhuizen.

Tip 1: Haal de kast leeg

Voordat u de kast gaat verhuizen, is het essentieel dat u de spullen uit uw kast haalt. Dit kan erg logisch klinken, maar het tegendeel is echter waar.

Wij komen helaas nog te vaak situaties tegen waarin de kast vol spullen verhuisd wordt. Dit maakt de kast niet alleen extra zwaar, de spullen in de kast raken sneller beschadigd. Zorg altijd dat u de spullen vooraf uit de kast haalt en vervoer deze in een verhuisdoos.

Zijn het fragiele producten? Pak deze dan in met een beschermende laag. Wilt u de spullen tijdelijk op een externe locatie opslaan? Huur dan een opslag.

Tip 2: Til de kast nooit alleen

Bij zware meubels is de vuistregel: til nooit alleen. Wilt u een kast verhuizen, zorg er dan voor dat u dit minimaal met zijn tweeën doet. Bij zware meubels ligt de voorkeur eigenlijk voor meer personen. Op deze manier verspreidt u het gewicht en voorkomt u dat u uw rug in gevaar brengt.

Tip 3: Bescherm de kast

Door de grote afmetingen van de kast is het vaak lastig om deze zonder schade te vervoeren. Het is daarom van belang dat u deze goed beschermd tijdens de verhuizing. Pak de kast in met beschermingsfolie en zorg vooral dat de hoeken extra ingepakt zijn. Hierdoor voorkomt u dat er krassen op de kast – of op de muren eromheen – ontstaan.

Tip 4: Haal de kast uit elkaar indien mogelijk

U maakt het uzelf een stuk eenvoudiger door de kast uit elkaar te halen. Zeker bij kasten die van groot formaat zijn, is het onhandig om deze in zijn geheel te vervoeren. Wees het geklungel een stap voor en haal de kast voor de verhuizing uit elkaar.

Doe dit wel met beleid. Haal de schroeven er niet zomaar uit: volg een handleiding. Zo voorkomt u dat u na de verhuizing de kast niet meer in elkaar krijgt. Bewaar alle onderdelen en schrijf er duidelijk op waar dit voor dient. Dit maakt het her-installeren een stuk eenvoudiger. Andere lastige objecten verhuizen? Lees hier meer over een aquarium verhuizen.

Tip 5: Weet hoe u moet tillen

Bij zware meubels zit het gevaar al in een klein hoekje. U tilt al snel op de verkeerde manier, waardoor u uw rug te erg belast. Bij een kast verhuizen is het van belang dat u goed door uw knieën gaat en altijd met een rechte rug tilt. Zo voorkomt u lichamelijk letsel tijdens de verhuizing.

Tip 6: Huur een verhuislift

verhuislift bedienen

Woont u in een appartement op vier hoog? Geen zorgen! Bij Holland Movers huurt u eenvoudig een verhuislift, waardoor een kast verhuizen ook op hoogte binnen één handomdraai is geregeld. U hoeft de kast niet door een smal trappengat te tillen, maar vervoert deze eenvoudig naar buiten. Onze liften staan voor u klaar.

Tip 7: Zorg dat de deuren gesloten zijn

Gaat u een kast verhuizen? Zorg dan altijd dat de deuren van de kast dicht en op slot zijn. Het kan zomaar gebeuren dat de deur van de kast anders openklapt en uw vinger er tussen zit. Dat wilt u koste wat het kost voorkomen. Wees altijd voorzichtig met een kast verhuizen en neem voldoende voorzorgsmaatregelen.

Kies voor een ervaren full-service verhuizer

Zeker weten dat uw spullen onbeschadigd op de nieuwe locatie aankomen? Als verhuisbedrijf hebben wij alle ervaring in huis om uw kast te verhuizen.

Wij weten als geen ander hoe we uw kast veilig moeten tillen, waardoor u uw lichaam niet in allerlei rare bochten hoeft te wringen. Daarbij denken we graag met u mee om uw verhuizing zo flexibel mogelijk te laten verlopen.

Ook voor een zakelijke verhuizing bent u bij Holland Movers aan het juiste adres. Wij vervoeren uw kasten snel en veilig naar de nieuwe locatie.