Tips van Holland Movers

Verhuizing naar andere gemeente doorgeven: zo werkt het

Verhuisservice team

Bij het verhuizen naar een andere woning komt heel veel kijken. Dit geldt al helemaal als uw verhuist naar een andere woonplaats. Het is daarom cruciaal om uzelf goed in te lezen. Naast dat er verhuisd moet worden, waar vooral kracht voor nodig is, zijn er ook nog wat andere zaken die geregeld moeten worden. Hier moet u denken aan het inschrijven in de stad of het dorp waar uw nieuwe woning zich bevindt. In deze tekst worden veel belangrijke zaken besproken die niet vergeten mogen worden, zowel voor als tijdens het verhuizen.

Afleveren meubels

Verhuizing naar andere gemeente: moet ik me uitschrijven bij mijn oude gemeente?

van alle taken die u moet doen op uw verhuisdag. Waar gedachtes komen en gaan, zorgt
zo’n lijst op papier ervoor dat u écht niks vergeet.

Ook handig is om een globale tijdsplanning te maken. Zo weet u van tevoren of het
realistisch is alle taken op één dag te plannen of dat u beter een extra dag voor uw
verhuizing kunt uittrekken. Bovendien controleert u met zo’n planning eenvoudig of u nog
op schema ligt gedurende uw verhuisdag.

Verhuizing doorgeven gemeente: doe het op tijd!

U heeft de kans om u in te schrijven bij uw nieuwe gemeente vanaf 4 weken voordat u daadwerkelijk gaat verhuizen. Het is aan te raden dit op tijd te doen. Rond de verhuizing is het fijn om zo min mogelijk aan uw hoofd te hebben. De verhuizing is al vermoeiend genoeg. Na de verhuizing heeft u namelijk nog maar 5 dagen om de inschrijving te regelen. Het is dus maar fijn als u dit snel heeft gedaan. Het stelt ook niet veel voor. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente neemt maximaal een half uur van uw tijd in beslag.

Inschrijven gemeente verplicht?

inschrijven bij uw nieuwe gemeente is zeker verplicht. Voor uzelf is het ook niet praktisch om op een onjuist adres ingeschreven te staan. U krijgt dan bijvoorbeeld belangrijke post van de overheid en overheidsinstanties niet meer, doordat die naar het verkeerde adres wordt gestuurd. Plan daarom uw inschrijving bij uw nieuwe gemeente in, net zoals u tijd vrijhoudt voor de verhuizing zelf. Uw inschrijving is een belangrijk onderdeel van uw verhuizing. Als u te laat bent met inschrijven, riskeert u zelfs een boete.

Verhuizing naar andere gemeente: vergeet ook dit niet

De eerste nacht in uw nieuwe huis is gegarandeerd chaotisch. Want in welke doos zaten die handdoeken en schone kleren nu ook alweer? Waar is uw tandenborstel gebleven? En hoe vindt u uw medicijnen terug tussen al die spullen? Stelt u van tevoren een pakketje samen met alle zaken die u nodig heeft de eerste nacht en de ochtend erna, dan bespaart u dat al heel wat zorgen. 

Heeft u hulp nodig bij het verhuizen?

Uw oude huis wilt u natuurlijk schoon achterlaten. En om te voorkomen dat u uw gehele verhuisdag met een dweil in uw handen doorbrengt, is het handig om dit klusje zo veel mogelijk van tevoren te voltooien. Dat wil zeggen: één tot drie dagen voor uw verhuisdag. Doet u het namelijk veel eerder, dan loopt u het risico dat de ruimtes alweer vol stof liggen tegen de tijd dat u vertrekt.

Heeft u hulp nodig bij het verhuizen?

Verhuisbedrijf Den Haag staat voor u klaar als u hulp nodig heeft bij het verhuizen. Wij beschikken over al het nodige materiaal om u verhuizing vlekkeloos te laten verlopen. U kunt op onze website het aanvraagformulier invullen en hiermee een offerte aanvragen. U krijg na enkele tijd een persoonlijk aangepaste offerte toegestuurd. U kunt het formulier ook gebruiken om enkel uw verhuiskosten te berekenen zonder een offerteaanvraag te doen.