Tips van Holland Movers:

4 tips om het verhuizen van uw
katten goed te laten verlopen

katten-verhuizen-4-tips-afbeelding

Stress is een factor die bij vele verhuizingen komt kijken: zonde goede voorbereiding kan het een chaos zijn. Dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren. Een verhuizing gaat uw kat(ten) dan ook niet in de koude vacht zitten. Een verhuizing brengt vele veranderingen met zich mee, die vooral voor dieren lastig zijn. Ze moeten wennen aan een nieuwe leefomgeving en kunnen veel stress ervaren aan de verhuizing. Het reduceren van al deze prikkels bij katten verhuizen is dan ook essentieel.

Dé tips voor het verhuizen van uw katten

Natuurlijk zult u de stress voor dieren verhuizen nooit helemaal weg kunnen nemen, maar u kunt deze wel zo veel mogelijk beperken. Katten of andere dieren verhuizen? Met deze tips zorgt u voor een feilloze verhuizing.

Tip 1: Bereid uw kat goed voor op de verhuizing

Om de stress op de dag zelf van het katten verhuizen te beperken, is het van belang dat u de kat al ruim van te voren voorbereid op de verhuizing. Dit doet u op twee manieren. Namelijk:

Zorg ervoor dat uw kat went aan de reismand. Vaak heeft zij namelijk nare ervaringen aan deze mand, denk aan vervoer naar een dierenarts. Om deze ervaring weg te nemen, kunt u bijvoorbeeld brokjes in de mand leggen of met uw kat bij de mand spelen.

Gebruik een feromoon. Dit zorgt namelijk voor een rustgevend gevoel bij uw kat. U kunt de feromoon verspreiden in de ruimte, of in de kattenmand spuiten. Het kan uw kat meer op haar gemak stellen.

 

Tip 2: Zorg op de verhuisdag voor zoveel mogelijk rust

De dag van de verhuizing is eindelijk daar. Echter brengt deze dag ook veel spanning en stress met zich mee voor u. Om deze spanning niet op uw huisdier over te brengen, is het van belang dat zij zo min mogelijk van deze hectische dag meekrijgen. Voordat u ook maar begint met het inpakken van dozen, dient u uw kat in een aparte, gesloten ruimte te plaatsen. Zorg wel voor een vertrouwde omgeving: zet speeltjes, de kattenbak, kattenmand en bijvoorbeeld de drink- en voerbakjes neer in de kamer. Laat de kat tijdens de verhuizing niet uit deze kamer, waardoor ze zo min mogelijk meekrijgen van de hectiek.

Geef de kat ook af en toe wel wat liefde en aandacht. Hierdoor zal ze rustiger blijven. Belangrijk is dat het katten verhuizen pas plaatsvindt, als de hele woning leeg is en de meubels in het nieuwe huis zijn geplaatst. Op deze manier kan de kat gelijk wennen aan haar nieuwe omgeving.

 

Tip 3: Laat uw kat eerst wennen aan de nieuwe omgeving

Om uw kat een vertrouwde omgeving te bieden tijdens het verhuizen, is het essentieel om bepaalde tradities en standaarden in stand te houden. Denk hierbij aan:

Behoud voorlopig (een groot deel van) uw oude meubels. Het is niet slim om meteen allerlei nieuwe meubels aan te schaffen. Door de oude inboedel zal de kat ook in het nieuwe huis herkenning hebben en rust vinden bij de oude meubels in verband met de geur. Doe dit pas als de kat gewend is aan haar nieuwe leefomgeving.

Blijf de kat knuffels geven en verander niet ineens de voedertijden. Het is belangrijk om de standaardtijden aan de houden, waardoor de kat consistentie ervaart.

 

Tip 4: Uw kat gecontroleerd naar buiten laten gaan

De kans is groot dat uw kat licht van slag is door de verhuizing. Om deze dan na het dieren verhuizen meteen naar buiten te laten, doet vaak meer kwaad dan goed. Laat uw kat eerst goed wennen aan haar nieuwe omgeving, voordat ze naar buiten mag. Hoe lang u hiermee moet wachten, verschilt per kat. Dit zal binnen enkele weken weer kunnen. Besluit u uw kat weer naar buiten te laten? Dan kun je de volgende dingen doen:

Zorg voor een halsbandje met adresgegevens. Als ze de weg kwijt is, kunnen anderen haar terugbrengen.

Help de kat bij het uitzetten van haar territorium. Jaag andere katten weg en ga bijvoorbeeld mee naar buiten om de omgeving te verkennen.

Geef uw kat de vrijheid. Zet de deur open en laat haar zelf naar buiten gaan. Forceer niets en zorg ervoor dat ze snel in- en uit kan lopen.

Mensen én dieren verhuizen

Heeft u hulp nodig bij uw particuliere verhuizing om deze zo snel mogelijk (voor dier en baasje) achter de rug te hebben? Holland Movers helpt u graag bij het verhuizen.

Door onze jarenlange ervaring weten wij precies in te spelen op kwesties met huisdieren en katten verhuizen, maar weten wij ook andere knelpunten eenvoudig te overbruggen. Ook voor een internationale verhuizing bent u bij ons aan het goede adres. Daarbij hebben we de juiste verhuismaterialen zoals grote verhuiswagens, verhuisliften en verhuisdozen en kunnen we ook grote objecten zoals piano’s, koelkast en wasmachines op een goede manier mee verhuizen.

Onze verhuisservice reikt door heel Nederland. Vanuit onze standplaats Amsterdam, verhuizen we naar Bussum, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht. Daarbij rekenen wij geen voorrijkosten en is alles inclusief. Zo weet u vooraf exact welke kosten de verhuizing met zich meebrengt en hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Bovendien kunt u ook nog een vrijblijvende bezichting plannen. 

Neem contact op via onderstaande knop om uw verhuizing van A tot Z en in de puntjes te laten regelen door een betrouwbare verhuizer